Fotograaf en tekstschrijver

Mijn naam is Annette Kolkman. Ik word blij van verhalen maken. Of ik nu teksten schrijf of foto’s maak, ik kan er al mijn creativiteit in kwijt.

Informatie geven of herinneringen vastleggen

Ik vertel jouw verhaal in de schrijftaal die iedereen begrijpt (voor kenners: B1 teksten). Deze verhalen zijn er al of ze ontstaan ter plekke. Ik ga op zoek en schrijf ze uit. Vragen stellen, kijken, volgen, interpreteren. Een pakkend geheel kleien uit de brei van woorden en beelden. Mijn teksten geven informatie, brengen mensen op ideeën, of zorgen gewoon voor een stukje ontspanning.

Foto’s van het echte leven

Reportagefotografie vind ik het allerleukst om te doen. Foto’s laten niet alleen zien wat er nu gebeurt. Het worden al snel herinneringen aan bijzondere activiteiten, dierbare ontmoetingen, een tijdsbeeld. Fotograferen in organisaties biedt mij een perfecte mogelijkheid om deze passie te blijven uitoefenen. Ik ga ook graag naar mensen thuis en leg gewone en bijzondere familiemomenten vast.
Het mooiste van het werk als fotograaf/tekstschrijver vind ik dat je overal komt, heel veel ziet en nog meer leert van de mensen die je tegenkomt.

Meer dan 30 jaar ervaring

Na een hectisch, werkzaam bestaan als senior-communicatieadviseur, kies ik nu voor de krenten uit de pap. Voor mij is dat verhalen vertellen: niet alleen in teksten maar ook met foto’s. Ik werkte in de kinderopvang (vaak in samenwerking met scholen) en ouderenzorg. Ik heb een brede hbo opleiding gevolgd gericht op sociaal werk. Deze achtergrond en mijn brede maatschappelijk interesse, maken dat ik me snel kan verplaatsen in zorgorganisaties en hun cliënten.
Annette Kolkman Tekstschrijver en fotograaf