Fotograaf en tekstschrijver

Mijn naam is Annette Kolkman. Ik word blij van verhalen maken. Of ik nu teksten schrijf of foto’s maak, ik kan er al mijn creativiteit in kwijt.

Informatie geven of herinneringen vastleggen

Ik verzin de verhalen niet. Ze zijn er al of ze ontstaan ter plekke. Ik ga op zoek en schrijf ze uit. Vragen stellen, kijken, volgen, interpreteren. Een pakkend geheel kleien uit de brei van woorden en beelden. Mijn teksten geven informatie en zijn een naslagwerk voor later. Ook privé schrijf ik heel veel. Maar je hoeft niet alles te delen toch ?

Foto’s van het echte leven

Een dag zonder foto is een verloren dag. Dankzij de smartphone heb ik altijd een camera bij me. Uiteraard trek ik er ook graag met mijn systeemcamera op uit. Ik ben niet zo van de bloemetjes en de bijtjes. Ik fotografeer graag mensen. Mijn familieleden zijn daar wel klaar mee. En zo maar op straat fotograferen, die tijd is met de AVG voorgoed voorbij. Dus is het fotograferen in organisaties voor mij een perfecte mogelijkheid om mijn passie te blijven uitoefenen. Ik ga ook graag naar mensen thuis en leg gewone en bijzondere familiemomenten vast. Het mooiste van het werk als fotograaf/tekstschrijver vind ik dat je overal komt, heel veel ziet en nog meer leert van de mensen die je tegenkomt.

Verhalen vertellen

Verhalen in woord en beeld tonen je (herkenbaar of juist verrassend) het nu, of brengen je even terug in het moment van toen. Herinneringen aan dierbare ontmoetingen, bijzondere activiteiten, het tijdsbeeld waarin ze gebeuren. Ik maak herinneringen oproepbaar.

En verder

Wat ik verder zoal doe ? Ik hou van buiten zijn: fietsen, wandelen met mijn hond en vriendinnen, tennissen. Ik hou ook van lezen en films kijken zolang ze maar over de echte interactie tussen mensen gaan.

Meer dan 30 jaar ervaring

Na een hectisch, werkzaam bestaan als senior-communicatieadviseur, kies ik nu voor de krenten uit de pap. Voor mij is dat verhalen vertellen: niet alleen in teksten maar ook met foto’s. Ik werkte in de kinderopvang (vaak in samenwerking met scholen) en ouderenzorg. Daarbij kwam mijn oorspronkelijke opleiding hbo Jeugdwelzijnswerk goed van pas. Het maakt dat ik me snel kan verplaatsen in zorgorganisaties en hun cliënten.
Annette Kolkman Fotograaf