Interviews

Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het is om een tekstschrijver te briefen. Daarom schrijf ik het liefst op basis van interviews. Als je ook foto’s laat maken, verzamel ik al veel informatie tijdens de fotosessies.
Door jullie te laten vertellen, spreken mijn teksten de taal van jouw organisatie. Als klanten jullie in het echt ontmoeten, herkennen ze wat ze gelezen hebben. Daarmee sta je direct met 1 -0 voor.
Tijdens een bezoek wil ik graag (een deel van) de organisatie leren kennen, sfeer proeven, situaties bekijken. Dit geldt natuurlijk helemaal als het gaat om een sfeerverslag van een bijeenkomst of een event.

Terugkoppeling

Als jullie dat prettiger vinden kan een interview ook via beeldbellen of telefonisch.
Ik mail de teksten altijd eerst aan degene die mij het verhaal heeft verteld. Zo check ik of mijn tekst klopt met wat de verteller bedoelde te zeggen. Als de geïnterviewde niet de opdrachtgever is, gaat de tekst vervolgens naar degene die hem zal plaatsen. Ook dan hoor ik graag of aanpassingen nodig zijn. We bespreken per opdracht hoe de afstemming het makkelijkste kan plaatsvinden.

Werkwijze schrijfopdrachten

  • Kennismaken: persoonlijk of via (beeld)bellen
  • Opdracht uitwerken in maatwerk offerte
  • Interviews: live of of via (beeld)bellen of aanwezigheid bij events
  • Tekstcontrole door geïnterviewde per mail
  • Tekstcontrole door opdrachtgever per mail
  • Oplevering eindresultaat

Krijg een indruk van mijn schrijfstijl